Святослава Цеголка викликали 7 червня на допит до Державного бюро розслідувань.

Колишній заступник глави адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив про це у telegram-каналі, розповідає УНІАН.

“На завтра Цеголка викликано повісткою на допит до ДБР за фактом крадіжки стільців, шпалер, прапорів і комп’ютерів із ситуативної кімнати РНБО”, – заявив Портнов.

28 травня новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати в Адміністрації президента зникли монітори та сeрвeри, на яких зберігалась інформація. Про це Данилюк повідомив на своїй сторінці у Facebook та оприлюднив відео, на якому видно, що на місцях, де раніше були монітори та сервери, нічого не залишилося. Демонструючи стан ситуативної кімнати, він зазначив, що ще місяць тому вона виглядала інакше.

“На всіх стінах були великі монітори, які були приєднані до серверів. Все було знято під час зміни влади. Така вийшла цивілізована передача влади в Україні. Залишилися хіба що прапори, під якими приймалися рішення під час нарад”.

Він показав сусіднє з ситуаційною кімнатою невелике приміщення, в якому розміщувались сервери, з яких надходила інформація на монітори.

“Сервери також були вивезені. Моніторів немає, серверів немає. Навряд чи це виглядає як цивілізована передача влади. Що сталося з серверами, на яких зберігалася секретна інформація?” – запитав Данилюк.

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, який зазначив, що це ситуативна кімната Адміністрації президента і вона не має стосунку до ситуаційного центру РНБО, де зберігається секретна інформація. У свою чергу екс-прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко сказав, що техніку з АП повернули орендодавцю.

“Вся техніка для ситуаційної кімнати Президента була орендована за власний рахунок Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцю”, – написав він.

Віктор Ющенко розповів подробиці візиту до слідчого Генеральної прокуратури. Його підозрюють у змові з втікачем Віктором Януковичем, про що повідомив у Facebook.

Стведжують, що Ющенко допомагав Януковичу привласнити урочище Межигір’я.