Один списочник у Верховній Раді обійшовся партії “Голос” у понад 6 млн грн. Це найдорожче з-поміж усіх партій, що потрапили до парламенту, повідомляють у русі “Чесно”.

За 2 місяці після свого створення політсила на позачергових виборах до ВР одержала 5,82% голосів виборців і провела до парламенту 20 народних депутатів: 17 пройшли за партійним списком, 3 як мажоритарники, нагадуть активісти.

Виборча кампанія офіційно коштувала партії 105 млн грн, поступившись за обсягом витрат лише “радикалам” і “Слузі народу”.

Рух проаналізував фінансовий звіт “Голосу” за ІІ квартал 2019-го.

На рахунок партії надійшло 58,4 млн грн. З них 3,2 млн від юридичних осіб та 55,2 млн від фізичних осіб.

Із 3,2 млн 2,8 млн внесло ТОВ “ЕМЕРДЖЕКС КОНСАЛТИНГ”. Компанія займається консультуванням із питань комерційної діяльності та керуванням. Її засновницею та керівницею є Олена Вольська.

Серед фізичних осіб та ФОПів пожертви “Голосу” робили працівники інвестиційної компанії “ДРАГОН КАПІТАЛ”. Вони профінансували партію як фізичні особи на 6,7 млн грн, що становить близько 11,5% надходжень у ІІ кварталі.

Близько 8,6 млн надійшло від осіб, чиї організації зареєстровані за однією адресою у Києві. Частина з них так чи інакше пов’язана з Андрієм Логвіним, співзасновником Kasta.ua.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 422 народні депутати.

251 – у фракції “Слуга народу”, 44 – “Опозиційній платформі – За життя”, 27 – “Європейській солідарності”, 24 – “Батьківщині”, 20 – “Голосі”, 22 – групі “За майбутнє”.