Президент України Зеленський у телефонній розмові з головою РФ Путіним заявив про відсутність підстав вносити зміни до Конституції.

Він наголосив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони перебувають. І для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України, повідомила прес-служба голови президента.

Також Зеленський і Путін обговорили важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню та розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Президент України наголосив на неприпустимості повторення обстрілів на Донбасі, говорячи про загибель чотирьох військових 6 серпня.

Сторони домовилися про можливу зустріч лідерів країн “нормандського формату”. Робочі групи наразі напрацьовують документи для підписання на найвищому рівні.

Очільники України та Росії також обговорили процес розмінування у районі Станиці Луганської, необхідний для початку відновлювальних робіт і ремонту моста.

Обговорили й питання обміну полоненими.

Раніше прес-служба Кремля повідомила, що під час телефонної розмови Путін висунув Зеленському умови деескалації ситуації на Донбасі. Це особливий статус для фейкових республік ДНР і ЛНР. Саме це передбачає зміни до Конституції України. Також Путін вкотре вимагав “виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення”.

Обстріл, під час якого загинули морпіхи, стався 6 серпня у період з 10:20 до 10:30 у районі населеного пункту Павлопіль. Встановлено, що вогонь окупанти вели з напрямку населеного пункту Українське, застосувавши при цьому ручний протитанковий гранатомет.