За словами офіційної представниці Держдепу США Андреа Калан, Конгрес має визначити критерії визнання РФ країною, що спонсорує міжнародний тероризм.

Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Всеукраїнський телемарафон

“Коли йдеться про спонсорування тероризму — існують критерії. Нам потрібно встановити ці критерії, щоб назвати країну спонсором тероризму. Наш Конгрес встановить ці критерії”, — зазначила Калан.

Однак за її словами, подібне визнання не сильно вплине на санкції, які вводяться проти РФ за війну проти України.

“Тому, що ті ж санкції, найсильніші санкції, які вже існують, вони схожі на ті санкції, які застосовуються, коли країна визначається спонсором тероризму”, — пояснила Калан.

У той же час, за словами президента України Володимира Зеленського, рано чи пізно світовій спільноті доведеться визнати РФ країною, що спонсорує міжнародний тероризм.

“Які можуть бути відносини з терористом? Який може бути бізнес з такою країною? Українські дипломати і всі друзі України за кордоном ще більше посилять активність для відстеження і знищення всіх зв’язків країни-терориста з вільним світом. Формальне юридичне визнання Росії державою-терористом, зокрема визнання від Держдепу Сполучених Штатів, потрібно не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу”, — наголошує президент.

За його словами, це рішення автоматично ускладнить існування для Росії.

“Це все одно доведеться робити — питання тільки в часі і в форматі прийняття рішення. І чим швидше це буде, тим менше зла Росія встигне зробити”, — підкреслив Зеленський.