У Голосіївському парку комунальники зруйнували трактором трампліни стихійного велосипедного парку для екстремального спорту. Про це повідомляє “Хмарочос” з посиланням на фб-сторінку Дениса Журавля.

Так звані «дьорти», або «американку» розташовано на узбіччі Голосіївського парку, поряд з перехрестям вулиць Полковника Потєхіна та Голосіївського проспекту. Траса діє понад десять років. Її створили для тренування на байках-позашляховиках BMX і MTB.

«Велосипедний парк є одним із небагатьох місць для тренувань велосипедистів подібного роду не тільки в Києві, але й в Україні в цілому», – зазначає Журавель.

Він наголошує, що для будівництва ґрунтової траси не використовували техніку, крім лопат, а дерева лишилися неушкодженими.

Фото: Денис Журавель/ facebook

«Траса була збудована та підтримується у належному стані зусиллями самих атлетів, які крім того, що постійно відновлюють фігури, на яких влаштовують “пікніки” місцеві жителі та гості парку, так ще й підтримують чистоту на даній території на скільки це можливо. Спортсмени навіть облаштували смітних та періодично прибирають сміття», – пише автор посту.

13 лютого комунальники за допомогою техніки зруйнували частину траси, а сьогодні, 14 лютого мають продовжити роботи.

Фото: Денис Журавель/ facebook

За словами Журавля, велоспільнота планує організувати акцію проти знесення. Від Голосіївської та Київської адміністрації вимагатимуть також легітимізувати стихійний парк. В іншому разі вимагатимуть виділення території та побудови сучасного вело- та скейтпарку в Голосіївському районі.

Читайте також:

Голосіївський парк розширять майже на 2 гектари

У Голосієво фура врізалась в маршрутку, пасажири госпіталізовані

В столиці засніжили Голосіївську горку та Протасів Яр