У Києві компанія підлітків з ножами регулярно нападає на однолітків, б’є їх, відбирає телефони і велосипеди.

Це відбувається у Дніпровському районі міста, на Русанівці. На банду скаржаться місцеві жителі, пише Информатор.

Один із нападників не вперше потрапляє до уваги поліції. Про це сказала начальниця відділу ювенальної превенції столичної Національної поліції Оксана Поплавська.

14-річну дівчинку побили і пограбували на вулиці Раїси Окіпної. До неї підійшла компанія підлітків, один з яких попросив сигарету і отримав відмову. Через деякий час він повернувся зі своєю мамою, яка накинулася на дівчинку. В ході бійки школярка отримала удар в живіт і втратила телефон. За словами мами потерпілої, її дочка вдарила дівчинка Ліка з компанії нападників. У поліції стверджують, що за цим фактом відкрили кримінальну справу по ч. 1 статті 125 КК (умисне легке тілесне ушкодження). Слідчі дії ще тривають.

Жителі району розповідають у Facebook і про інші випадки, коли ця компанія намагалася пограбувати однолітків. У коментарях пишуть, що головним учасником цих подій є 12-річний Ярослав Томашенко. Але в поліції кажуть, що заяв на нього не було. Хоча торік у превенції була інформація, що він не ходить до школи. На його маму тоді склали протокол за частиною 1 статті 184 (невиконання батьками обов’язків по вихованню дітей).

У Києві ввечері, 9 травня, підлітки побили і кинули в фонтан перехожого чоловіка. Він хотів заступитися за хлопця, якого ображала компанія.