Колишній кандидат у президенти Ілля Кива оголосив, що приєднується до проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя”, яку очолюють Юрій Бойко, Вадим Рабінович і кум Путіна Віктор Медведчук.

Кива заявив, що прийняв пропозицію приєднатися до “потужної прогресивної команди” ОПЗЖ, тому що поділяє її політичні погляди, пише LB.ua.

“Ілля Кива склав повноваження голови Соціалістичної партії України. Його відставку прийняв черговий з’їзд, який відбувся 5 червня. Рішенням з’їзду було обрано нового голову партії – Сергія Чередніченка”, – йдеться в заяві.

Уродженець Полтави Ілля Кива став співробітником місцевої міліції у вересні 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони “Полтавщина”, але незабаром втратив цю посаду через бунт підлеглих. У грудні 2014 року його призначили заступником начальніка ГУМВС Донецької області. У червні 2015 року Кива перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Із жовтня 2015 року по травень 2016 року очолював департамент протидії наркозлочинності Національної поліції. З листопада 2015-го, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов’язані були пройти переатестацію, проте Кива її так і не пройшов. До переходу на службу в міліцію Киву засудили за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з нього судимість. У 2017 році Кива очолив СПУ.