Восени поточного року можуть розпочатися судові процеси над корупціонерами.

“Антикорупційний суд, якого не було, 5 вересня починає працювати вперше в Україні. Далі – у нас з’явиться генпрокурор. І я думаю, що восени, коли з’являться і Антикорупційний суд, і генпрокурор, все почнеться”, – повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю каналу “1+1”.

“Батьківщину продавати не можна. Тому деякі справи в жодному разі не можна продавати. І під заставу деяким людям не можна виходити”, сказав він, відповідаючи на запитання про “аукціон кримінальних справ”.

Зеленський також висловив упевненість, що до кінця 2019 року не буде контрабанди.

“Ми закінчимо контрабанду, коли буде реформована митна служба і податкова. Думаю, до кінця 2019 року приб’ємо “контрабас”. Вони дуже бояться. І дійсно на митниці і на кордоні, дуже сильно, в рази зменшилася контрабанда. Вони стоять, не знають, куди нести”, – заявив він.

Також Зеленський прокоментував можливість виникнення груп впливу у великій політсилі “Слуга народу” у новобраному парламенті.

“До них вже ходять люди. … Вони знають, що я по телефону казав вже деяким. Я їм казав відверто: я вас приб’ю. Знайду і приб’ю просто. Я їм сказав. Це просто ганьба. Тому вони знають моє відношення”, – заявив президент.

Нагадаємо, що одним зі слоганів передвиборчої кампанії Зеленського був “Весна прийде – саджати будемо”.