Вирішальним моментом у війні України з російською агресією стане ця весна та початок літа. Після цього етапу можна буде говорити про терміни закінчення війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького в інтерв’ю Delfi.ee.

“Весна та початок літа будуть вирішальними у війні. Якщо великий наступ Росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом Росії та Путіна”, – заявив в Скібіцький.

При цьому він зазначив, що новий напад росіян на Київ через Білорусь малоймовірний, як і активні бойові дії на півдні України, оскільки окупантів більше хвилює Крим.

“Коли весна і початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни”, – сказав Скібіцький.

Втім, на уточнююче питання журналіста, яка ймовірність, що війна закінчиться 2023 року, представник розвідки порекомендував “не заглядати так далеко”.

“Ми повинні пройти перший етап – весну та початок літа. Ми бачимо, до чого веде ця війна: змінилося російське військове керівництво, закінчився перший етап мобілізації, російська армія перегруповується”, – додав Скібіцький.