У зверненні колективу Одеського національно медуніверситету до президента Володимира Зеленського йдеться, що “розпочате колишньою в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун та її командою беззаконня продовжується і сьогодні”.

“Уже дев’ять місяців багатотисячний колектив вимушений працювати в нелюдських умовах. Прибічники колишнього керівництва МОЗ організовують рейдерські захоплення, наймають тітушок, дискредитують та залякують викладачів і студентів, здійснюють постійний тиск, погрожують знищити університет і не виконують рішення судів. МОЗ досі не підписало кошторис, у результаті чого дев’ять місяців заблокована виплата стипендій, зарплат і господарська діяльність: університет не в змозі оплачувати комунальні послуги, купувати медикаменти для університетських клінік, здійснювати ремонтні роботи”, ідеться у зверненні.

У виші стверджують, що “розпочате [колишньою в.о. міністра охорони здоров’я Уляною] Супрун та її командою беззаконня продовжується і сьогодні”.

“Весь колектив нашого університету очікує, що після зміни влади у країні обіцянки перестануть бути лише обіцянками, знущання над нашим університетом нарешті припиняться”, ідеться в листі.

Звернення передали президенту України Володимирові Зеленському, нардепу від “Слуги народу”, голові комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайлові Радуцькому й міністерці охорони здоров’я Зоряні Скалецькій.

Нова влада забезпечує спробу реваншу фармацевтичної мафії. Про це заявила колишній очільник Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун.