Псевдореферендуми на тему “приєднання” до РФ тимчасово окупованих територій України призначена російськими загарбниками “влада” зібралася провести з 23-го до 27 вересня.

Про це 20 вересня в Telegram повідомляє видання “Медуза”, на яке посилається “Гордон”.

Дату проведення референдуму на тимчасово окупованих територіях Луганської області оголосив “перший заступник голови” так званої народної ради “ЛНР” Дмитро Хорошилов, пише видання.

У “Медузі” додали з посиланням на джерела в адміністрації президента РФ, що на окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Донецької областей “голосування” організують у ці самі дати – із 23-го до 27 вересня.

Пізніше російське пропагандистське агентство ТАСС у Telegram проінформувало, що призначений російською окупаційною владою “губернатор” Херсонської області Володимир Сальдо дійсно назвав термінами проведення “голосування” з 23-го до 27 вересня.

19 вересня так звані громадські палати “ЛНР” та “ДНР” ухвалили звернення до своїх ватажків, Леоніда Пасічника й Дениса Пушиліна відповідно, у яких просять “негайно” організувати на тимчасово окупованих українських територіях у Луганській та Донецькій областях “референдуми” про їхнє “приєднання” до Росії.

20 вересня так звані уряди Херсонської області ухвалили рішення про проведення псевдореферендуму про “входження” до складу Росії, повідомив Сальдо.