У Києві з 1 листопада запроваджуються суворі карантинні обмеження. Це пов’язано зі зростанням захворюваності та госпіталізації COVID-пацієнтів.

Про це, як пише site.ua,  стало відомо з брифінгу мера Києва.

Як зазначив Кличко, наразі епідеміологічні показники Києва відповідають «червоній» зоні карантину, тому Держкомісія ТЕБ та НС має ухвалити відповідне рішення.

«Рішення про віднесення міста чи регіону ухвалює держкомісія. Ми звертаємося до уряду з проханням ухвалити таке рішення», — сказав мер столиці.

Працювати бізнеси (кафе, ТРЦ, спортзали), ЦНАПи та інші організації зможуть за наявності повністю вакцинованого персоналу. Відвідувати такі місця зможуть також лише вакциновані люди та ті, хто має діючий негативний ПЛР-тест.

За словами мера, столичні школярі за парти не повертаються, а після канікул, з 1 листопада, навчальний процес буде проводитись лише у дистанційному режимі, для всіх учнів з 1 по 11 клас. При цьому громадський транспорт працюватиме, але користуватися ним зможуть лише ті, хто має COVID-паспорт або негативний ПЛР-тест. Перевірки будуть не на вході у транспорт, а окремими групами поліцейських у вибіркових пасажирів.