Мер Києва Віталій Кличко заявив, що після введення надзвичайного стану в місті введуть посилений контроль виїзду і виїзду, заборонять масові заходи і мітинги, а також можуть обмежувати рух транспорту.

Про це пише “Главред”.

“Якщо таке рішення буде прийнято і вступить в дію, що це означає? На територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА або КМДА. Встановлюється посилений контроль в’їздів і виїздів з території міст і областей. Може обмежуватися рух транспортних засобів і проводитися їх огляд. Встановлюється заборона на проведення масових заходів. Забороняється проведення мітингів, і можливі інші обмеження”, – сказав Кличко на брифінгу.

Також він додав, що комендантську годину на територіях областей і міст не вводитимуть до прийняття окремого рішення по конкретному регіону.

Найближчим часом протягом 30 днів будуть проходити навчальні збори резервістів в батальйонах і бригадах терроборони.

Крім цього, за словами Кличка, всі необхідні рішення і заходи щодо введення надзвичайного стану в столиці прийме оперативний штаб Києва, який збереться 23 лютого після введення надзвичайного стану Верховною Радою.