Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час ефіру на телеканалі «Україна24» заявив про те, що в умовах дії низки обмежень в країні, що продиктовані необхідністю попередження поширення коронавірусної інфекції, мешканцям столиці варто залишитись вдома. Лише працівники, робота яких сьогодні є особливо важливою: медики, працівники правоохоронних органів, працівники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, – мають працювати в штатному режимі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Ми повинні всі чітко розуміти рівень небезпеки, адже ми бачимо, яких масштабів набула пандемія в інших країнах. І вимога залишитись вдома – це не примха влади, а спосіб зберегти життя та здоров’я людей. І це мають розуміти і роботодавці, і власники бізнесу. Ми зараз зобов’язані дотримуватись карантину, перевести працівників у режим дистанційної роботи», – сказав Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав про прості правила:

• Не виходьте з дому без нагальної потреби, обмежте соціальні контакти. Якщо виникла нагальна необхідність вийти на вулицю – вдягніть маску, дотримуйтеся дистанції із іншими людьми мінімум 1,5 метри. Мийте руки, провітрюйте приміщення, термічно обробляйте продукти.

• Тим, хто відчув симптоми застуди чи ГРВІ, треба негайно зв’язатися телефоном із сімейним лікарем та дотримуватися його рекомендацій. У столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном»: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного.

Нагадаємо, Чи відкриють метро в Києві до 3 квітня: Кличко

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Маршрутки замість метро: який наземний транспорт Києва дублює підземку

Не применшуйте загрозу: Кличко закликав киян сидіти вдома (відео)