Кабмін передав в управління Фонду держмайна майже 200 об’єктів державної власності. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Урядовий портал.

«Головними умовами приватизації ми вбачаємо збереження та збільшення робочих місць, сплати податків, а також інвестиції у відповідне підприємство. В Україні більше 3 тисяч державних підприємств. І жоден український Уряд не зміг ефективно управляти такою кількістю підприємств. Тому ми продовжуємо рух у бік приватизаційних процесів на відкритих та чесних конкурсах», — сказав Денис Шмигаль.

За його словами, що це ефективний механізм, який сприятиме зменшенню корупції, збільшенню кількості робочих місць та зростанню економіки.

Урядовець наголосив, що наразі триває напрацювання законопроекту, в якому буде визначено перелік об’єктів, які мають залишитися під контролем держави, як, наприклад Нафтогаз та Енергоатом.

«Мова йде про важливі державні компанії, на кшталт «Нафтогазу» чи «Енергоатома». Наша стратегія — залишити приблизно 300 підприємств із більш ніж 3 тисяч під контролем держави. Вбачаємо, що це саме та кількість, той баланс і оптимальний варіант, коли Уряд буде продовжувати через різні підприємства виконувати свої зобов’язання перед українцями і при цьому зможе залишатися ефективним власником», — сказав Денис Шмигаль.

Перелік підприємств, які передають у Фонд держмайна можна подивитись тут. 

Нагадаємо, у Києві суд дозволив приватизувати Центренерго

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Уряд передав на приватизацію 530 державних підприємств: Гончарук

Цілий квартал у центрі Києва віддадуть на приватизацію: Дубілет