З 1 жовтня 2019-го старі “зелені” картки метро замінять новими Kyiv smart card. Це єдиний електронний квиток, який діятиме у всіх видах муніципального транспорту.

Водночас кияни зможуть користуватися старими картками, щоб виїздити поїздки, які залишилися. Крім того, у касах метро за “зелену” картку можна отримати заставну вартість – від 7 до 15 грн, пише ubr.ua.

Kyiv smart card коштує 50 грн. Це вже покупка, а не внесення застави. Отримати гроші назад не вдасться.

Крім того, картка перестає працювати, якщо нею не користуються 364 дні. Гроші за невикористані поїздки повернути не можна. Водночас власник картки може заблокувати її через колл-центр або у персональному електронному кабінеті. Це знадобиться тим, хто загубив картку і не хоче втрачати поїздки.

З 25 серпня у столиці “зелену” картку метро не продають і не поповнюють у касах 10-ти станцій метрополітену: Хрещатик (центральний вихід); Театральна; Майдан Незалежності; Академмістечко (вихід до магазину NOVUS); Лісова (вихід до ТЦ “Даринок”); Арсенальна; Теремки (вихід до ТЦ “Магелан”); Сирець; Почайна (вихід до просп. Степана Бандери); Площа Льва Толстого, повідомляє комунальне підприємство “Київський метрополітен”.