З елітного котеджного селища Конча-Заспа виселяють політиків і чиновників, які працювали при режимі Януковича.

Список нині живучих в елітному районі Києва опублікував у своєму Фейсбуці адвокат Ростислав Кравець, на якого посилається “Realist”.

У його розпорядженні є два списки – за 8 червня 2021 року і 13 жовтня 2021 року. За чотири місяці прізвища в списках змінилися, хоч і незначно.

Так, з Конча-Заспи виселили Раїсу Богатирьову, яка з 2012 по 2014 роки обіймала посаду віце-прем’єр-міністра України і міністра охорони здоров’я.

Також Богатирьова займала пост заступника голови фракції “Партія регіонів”. В Україні екс-політикиню підозрюють у розтраті державних грошей при закупівлі ліків. Також вона знаходиться під санкціями Канади і Євросоюзу.

Крім неї з елітного району виїхав міністр науки і технологій при Вікторі Януковичі Володимир Семиноженко. До 2014 року він займав пост глави Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації, а також був віце-прем’єром.

Державну дачу відібрали й у колишнього глави ради юстиції Олександра Лавриновича (2013-2014 роки). Лавриновича підозрювали в розтраті і в тому, що він допомагав Януковичу захопити владу.

Всього зі списку зникли 20 осіб, серед яких:

Олена Панасюк
Віктор Івченко (екс-заступник голови Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації)
Ольга Матвієнко,
Валерій Череп (екс-народний депутат)
Віктор Тополов.