Віджартуватися від високих тарифів у Зеленського не вийде, каже народний депутат Олег Ляшко. Вимагає від президента скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ. Це дозволить знизити тарифи щонайменше вдвічі.

Тарифи проблема номер один в Україні, адже кожна третя сім’я не може платити за комуналку. Про це не з чуток знає Олег Ляшко. Жодна його зустріч не обходиться без скарг людей на платіжки із захмарними сумами. Всі надії були на нову владу. Але заява представника президента в уряді Андрія Геруса опустила українців із небес на землю.

 Зеленський жартував про високі тарифи. Але обіцянок їх знизити він не давав. Звичайно, люди навіть у натяках хочуть бачити те, що хочуть бачити, каже Герус.

Цією заявою обурився Олег Ляшко. Він розповів нещодавно почуту з перших вуст історію земляка з Мени на Чернігівщині, якому жарти з тарифами здалися невдалими борг за комуналку йому платити нічим.

 Михайлові Григоровичу 73 роки. Трудовий стаж 47,5 року, пенсія 2,5 тисячі гривень. У його дружини Алли Іванівни 40 років трудового стажу і 2 тисячі пенсія. На двох мають майже 90 років трудового стажу і 4,5 тисячі гривень пенсії. У травні родина отримала рахунок за комуналку у 4718 гривень. Це субсидія за 20182019 роки, яку вимагають повернути з пенсіонерів. Минулого тижня представник президента в Кабміні сказав, що Зеленський жартував про тарифи. Михайлу Григоровичу, його дружині та мільйонам українців, які повинні платити за газ удвічі більше, ніж пенсія зовсім не весело, говорить Ляшко.

Політик неодноразово закликав урядовців пояснити, чому ціна на газ для українців знову зростає, хоча в усій Європі падає. Але відповіді не отримав.

 У Європі ціна на газ знову знизилася, вона найнижча за останні три роки. А в Україні людям знову підняли вартість на 400 гривень. І в липні ще обіцяють підвищити. Поясніть, будь ласка, де ж та ринкова ціна, яку ви обіцяли українцям? обурювався народний депутат під час години запитань до уряду.

Попри доручення Кабміну голова Нафтогазу Андрій Коболєв відмовився знизити ціну на газ. Але це може зробити президент, переконаний Олег Ляшко.

 Згідно з Конституцією, глава держави може скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ. У результаті щонайменше удвічі будуть знижені тарифи. Ось що повинен зробити президент, а не жартувати з долями людей, їхніми доходами і майбутнім. Президент повинен зробити все, щоб у народу були гроші, повний холодильник і можливість платити не тільки за комуналку, але і за все інше. Тому замість жартів треба переглянути бюджет, вичистити звідти корупційні схеми, збільшити зарплати і пенсії, скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ і знизити тарифи, щоб вони були справедливі. А потім, коли народ буде нагодований, одягнений, доглянутий і діти матимуть перспективу можна буде й пожартувати, каже Ляшко.