П’ятий президент Петро Порошенко не прийшов у четвер на допит до Державного бюро розслідувань, куди його викликали як свідка у справі про організацію незаконного перетину кордону України.

“Порошенко не прийшов на допит у четвер”, – сказала прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова, пише “Інтерфакс-Україна”

Йдеться про можливе використання підроблених документів.

“Крім того, буде з’ясовано можливе внесення посадовими особами державних митних і прикордонних органів до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей з метою забезпечення перетину кордону”, – повідомляють у ДБР.

Досудове розслідування розпочато за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями “службове підроблення”, “незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, “використання завідомо підробленого документа”.

Справа стосується поїздки Порошенка на Мальдівські острови.

Це п’ятий раз, коли Порошенко не з’являється на допит у ДБР.

Взимку 2018-го Петро ­Порошенко з сім’єю тиждень відпочивав на Мальдівах. Родина оселилася в найдорожчій віллі з басейном п’ятизіркового готелю “Чевал Бланк” на окремому острові. Там ще є гостьовий будинок, причал для човнів, місце для обіду на свіжому повітрі та власний пляж, повідомляли журналісти “Схеми”.

Оренда коштувала не менш як $46 тис. на добу. Дайвінг, водний спорт, човни обійшлися ще в понад $18 тис. На відпочинок витратили щонайменше $500 тис. це майже 14 млн грн.

Тоді в АП відмовилися назвати точну вартість. Сказали, платив із власних коштів.