Спроба змусити ЦВК здійснити повторне жеребкування партій для призначення їм нових порядкових номерів у виборчому бюлетені це технологія, що втілюється з метою зірвати дострокові вибори в Раду 21 липня.

Через реєстрацію “Руху нових сил” учасником виборів та внесення політсили до виборчого бюлетеня (за рішенням суду) мало б відбутися пережеребкування порядкових номерів усіх партій. Та ЦВК жеребкування не проводила, а виділила партії Саакашвілі крайній 22 номер у бюлетені, висловився голова та перший номер у виборчому списку “Слуги народу” Дмитро Разумков в ефірі “Право на владу” на телеканалі “1+1” .

Аргументує ЦВК таке рішення тим, що форма та зміст бюлетенів уже затверджені, ще ж і надто більша частина з них уже в процесі друку. Однак проти цього Аграрна партія України (лідер списку Михайло Поплавський) її представники подали до суду з метою скасувати рішення Комісії.

Якщо це відбудеться, то створить реальну загрозу зриву парламентських виборів. Політик сподівається на розумне рішення вищої судової інстанції.

Стало відомо, що Центральна виборча комісія (ЦВК) має провести пережеребкування партій на позачергових виборах до парламенту. Відповідне рішення прийняв Шостий апеляційний адмінсуд Києва.