Збройні Сили України під Києвом взяли в кільце Ірпінь, Бучу та Гостомель.

Про це пише “Главред”.

Як повідомляє Бучанська міська рада в Facebook, російські окупанти продовжують постійно обстрілювати Макарівську, Бучанську, Ірпінську та Дмирівську громади.

“Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмирівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога, у Дмитрівській – пересування ворога, обстріли навколишніх сіл. Вночі обстріляли Шпитьки, що призвело до пожежі. Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Ірпінь, Буча, Гостомель, взяті в кільце Збройними силами України”, – йдеться в повідомленні.

При цьому, багато сіл залишаються окуповані, вони на межі гуманітарної катастрофи.

Важка ситуація з продуктами, медикаментами, гігієнічними товарами та дитячим харчуванням у Клавдієво-Тарасовому, Северинівці, Березівці та Миколаївці.

Села Загальці, Галинка, Качали, Стара Буда, Мірча, Тальське Бородянської громади окуповані ворогом. Ці села знаходяться без зв’язку. Російські окупанти вриваються в будинки, шукають їжу і алкоголь, мародерствують, відстрілюють собак, а худобу ріжуть на м’ясо.

У Немишаївській громаді немає світла, газу, зв’язку, люди потребують продуктів, води, медикаментів. Жителі хочуть евакуюватися. Ворог на цій території обкопується.

У Пісківській територіальній громаді внаслідок авіабомбардування зруйновано 4 будинки.

Пісківська, Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади перебувають під контролем місцевих органів влади.