У депутатському корпусі обговорюють інформацію, що Ірину Венедіктову після відставки з посади Генпрокурора хочуть відправити послом у Швейцарію, і що вже є відповідне подання.

Про це пише УНН.

“Мій інсайд про призначення Венедіктової послом до Швейцарії підтвердився. Як і писав, ще 19 липня, Ірина була основним кандидатом на посаду українського посла до Швейцарії. А сьогодні Дмитро Кулеба підписав подання на призначення Венедіктової послом у Швейцарії”, – зокрема написав у Telegram нардеп від “ЄС” Олексій Гончаренко, після відповідного підтвердження голови МЗС в одному з інтерв’ю.

Його колега Ярослав Железняк від “Голоса” і взагалі написав: “Тепер є посол у Швейцарії – Ірина Венедіктова”. Щоправда, додав, що “офіційно ще невідомо, чи Президент підписав, але подання від МЗС вже є”.

Раніше про нову посаду для Венедіктової говорили і в монобільшості. Так, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначав, що досвід Ірини Венедіктової “послужить державі на новому місці, яке потребує посилення фаховими менеджерами та правниками”, і що чекає “новин про кадрові призначення на дипломатичному фронті”.