Слідчі у справі про імпічмент Палати представників 4 листопада оприлюднили стенограми з закритих слухань колишнього посла США в Україні Марі Йованович і колишнього старшого радника держсекретаря США Майкла Маккінлі.  Про це повідомляє комітет з розвідки палати представників.

Свідчення Йованович стосувалися її відставки та відʼїзду з України. Нагадаємо, Трамп відкликав посла з України через скарги свого адвоката Рудольфа Джуліані.

“…посол Марі Йованович сказала демократам і республіканцям, що стала жертвою консервативної наклепницької кампанії, яка намагалася зобразити її нелояльною щодо президента Трампу і спонукала його звільнити її”, – пише The New York Times.

Ексдипломатка звинуватила у цілеспрямованій її дискредитації не тільки Джуліані, але й колишнього генпрокурора Юрія Луценка. Вона розповіла, як Джуліані намагався зустрітися з Арсеном Аваковим, міністром МВС. Проте сам Аваков намагався уникнути цих зустрічей і повідомив Йованович про побоювання, що Україну можуть втягнути у внутрішньополітичну боротьбу США.

Марі Йованович виправдовувалась, що відмовила у візі ексгенпрокурору Віктору Шокіну через його “відому корупційну активність”, незважаючи на закиди Джуліані.

Стенограму показань Йованович можна проглянути тут.

Нагадаємо, Трамп запропонував оголосити імпічмент спікеру Палати представників.

Читайте також:

Скандал у США: союзники Трампа хотіли змінити керівництво Нафтогазу

Данилюк був присутній при скандальный розмові Трампа і Зеленського

Трамп про блокування допомоги Україні: Мені не подобається бути країною-лохом