В’ячеслав Гладков, губернатор Білгородської області Росії записав звернення, в якому заявив, що згоден зустрітися з бійцями РДК та легіону “Свобода Росії”, які раніше запропонували йому зустрітися у храмі у Новій Таволжанці в обмін на двох російських військових, взятих у полон.

Про це пише “Фокус”.

Нагадаємо, Нова Таволжанка – це село у Шебекінському районі Білгородської області. І два дні тому бійці РДР та ЛСР постили відео бою звідти з російськими військовими.

Гладков заявив, що побачив відеозвернення, назвав бійців РДК і легіону “Свобода Росії” “негідниками, вбивцями та фашистами” і заявив, що зараз триває бій у Новій Таволжанці.

Потім він висловив сподівання, що “всі ДРГ будуть знищені”, а потім таки погодився зустрітися, але не в призначеному місці.

“Єдине, що мене зупиняє від переговорів з ними, це наші пацани, які перебувають у їхніх руках. Швидше за все, вони їх убили, як би важко мені це не було говорити, але якщо вони живі, то з 17.00 до 18.00 — МАПП” Шебекіно”. Все”, — заявив Гладков.

Нагадаємо, пропозиція РДК та ЛСР звучала так:

“Якщо ви сьогодні до 17:00 з’явитесь до храму в Новій Таволжанці, ми, як жест доброї волі, як заведено говорити у нас на батьківщині, обміняємо цих двох полонених просто на можливість поспілкуватися з вами про долю Росії, непотрібну кровопролитну війну, яка ведеться вже півтора року, а тепер ведеться і на території вашої Білгородської області. Тому сьогодні до 17:00 у вас є можливість поспілкуватися без зброї та забрати додому двох громадян РФ, простих солдатів, яких ви та ваше політичне керівництво відправило на цю бійню”.

Отже, судячи з повідомлення Гладкова, пропозицію добровольців про місце зустрічі він не прийняв.