Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що його перший заступник Ігор Баканов справив на нього позитивне враження.

“Зарано оцінювати його перші кроки як керівника Служби, хоча як людина Баканов справив на мене позитивне враження. Для нього зараз дуже складний час: він розуміє, що відсутність попереднього досвіду роботи в СБУ має як свої плюси, так і несе серйозні ризики”, – сказав Грицак в інтервʼю РБК.

Додав, що вже мав декілька зустрічей з президентом Володимиром Зеленським.

Щодо його відпустки, то Грицак зауважив, що вона триватиме у залежності від рішення парламенту.

“Ми всі розуміємо, що незважаючи на поданий мною ще до інавгурації новообраного президента України рапорт на звільнення з посади голови СБУ, є певна процедура звільнення Верховною Радою. І поки немає її рішення, я прийняв своє – йти у відпустку і дати Володимиру Зеленському можливість сформувати нову команду топ-менеджерів СБУ, які візьмуть на себе відповідальність за долю державної безпеки та українського народу”, – сказав він.

Володимир Зеленський 22 травня призначив свого колишнього партнера по “Кварталу 95” та голову партії “Слуга народу” Ігоря Баканова першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Оскільки Грицак, який 20 травня написав заяву про відставку з посади голови СБУ, зараз у відпустці, його обов’язки виконує Баканов.

6 червня Верховна Рада не підтримала подання президента про звільнення Грицака.