В інтерв’ю РБК-Україна Денис Шмигаль пояснив, що транспорт в Україні після послаблення карантинних обмежень буде запускатись в кілька етапів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Транспорт, скоріше за все, буде запускатися поетапно. Тобто спочатку – полегшення обмежень функціонування міського транспорту, але за певних умов та соціальної дистанції. Потім перейдемо до міжміського, аж потім до міжобласного сполучення, і, напевно, в самому кінці будемо розглядати відновлення авіаперевезень чи глобальних залізничних перевезень», – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що масові перевезення груп людей у замкнених просторах – це один із найсерйозніших ризиків. Тому від якого дня почнуть послаблювати карантинні обмеження наразі сказати неможливо – над цим працюють аналітики.

Стосовно метро він додав, що це – 2 мільйони пасажирів щодня, через це може бути тисячі хворих на коронавірус за тиждень.

«Тому зняття обмежень в цій сфері потрібно розраховувати дуже уважно і запроваджувати дуже обережно. Візьмемо метро – це 2 мільйони пасажирів щодня. Ми розуміємо, що через одну хвору людину за цих умов за тиждень вже будуть тисячі хворих. І це тільки через метро. Тому, щоб не кидатися гучними заявами, скажу, що точно не до 11 травня», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, МОЗ просить подовжити карантин до 12 травня, але з пом’якшеннями (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кличко розповів, коли запрацює столичне метро (відео)

Транспорт у столиці запустять лише влітку: Криклій