Лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко є автором політичного скандалу за участі віце-прем’єрка з євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Так ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV прем’єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував ситуацію, коли Климпуш-Цинцадзе не пустили на саміт Україна-ЄС.

“Замість того, щоб передзвонити мені і сказати, що є технічна проблема, когось не пускають, віце-прем’єр-міністр влаштовує скандал на вході в Маріїнський палац. Поруч випадково опиняються дві камери – “5 каналу” і каналу “Прямий”, – заявив прем’єр.

“Мене це наводить на думки, що було бажання не взяти участь в роботі саміту, а влаштувати політичний скандал. Що і сталося. Автора цього скандалу я знаю. Це Петро Олексійович Порошенко, на превеликий жаль. Я з подібними кроками вже зустрічався. І всі 2,5 року на посаді прем’єр-міністра час від часу такі підкилимні, брудні, дрібні інтриги спрямовувались на мою адресу”, – додав Гройсман.

За його словами, він дізнався про ситуацію з недопуском Климпуш-Цинцадзе на саміт Україна-ЄС з інтернету.

Він зазначив, що цей саміт – президентського рівня, і склад делегації формує Офіс президента України.

“Очевидно, що поряд з іншими віце-прем’єрами могла бути і Іванна Климпуш-Цинцадзе. Але сталося те, що сталося”, – заявив він.

Нагадаємо, віце-прем’єрка з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе у понеділок не пустили на саміт Україна-ЄС.
Вона звинуватила прем’єра Гройсмана у тому, що він викреслив її з-поміж учасників зустрічі.