5 липня відкриють виставку, яка присвячена підкупу виборців. Вона проходитиме у Національному музеї історії Києва.

Там представлять найбільш цікаві приклади “змагання гаманців” політиків під час виборів останніх років. Про це пише у Facebook рух “Чесно”, організовує захід .

“Музей” має освітній характер, не несе жодної агітаційної мети та має продемонструвати виборцям, чому “гречкосійство” ганебне явище української політики. Ані рух “Чесно”, ані музей не виступають за чи проти будь-якого політика чи політичної партії. Буде дотримано баланс експонатів від різних політичних сил”, зазначають організатори.

“Мета “Музею” виборчого трешу нагадати українцям, що ганебне явище “гречкосійства” не має толеруватися у свідомому суспільстві. Адже призводить лише до змагання “гаманців”, а не досвіду та програм політиків”, йдеться у дописі

Кожен охочий може відвідати експозицію. Перед цим треба зареєструватися. Виставка буде відкрита щодня до 10 серпня. Вхід на експозицію 5 липня та 6 липня безкоштовний, у решту днів за вартістю стандартного квитка музею.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, окрім округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.