Під час робочої поїздки на Черкащину Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками ЗМІ та органів місцевого самоврядування. Місцевий чиновник під час зустрічі поскаржився Зеленському на головного прокурора області.

Зеленського роздратувало зауваження місцевого депутата про те, що він обраний президентом “вже майже 100 днів тому”. У відповідь гарант запитав, коли той був обраний депутатом, пише 24 канал.

“Зараз далі може бути хаос, і ми будемо одне з одним грати у пінг-понг. І перемога не буде на вашому боці, оскільки ви вже 4 роки на посаді, а я всього 60 днів. Щодо прокурора мені поки що важко говорити, оскільки я не знаю цю людину”, зазначив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що після зміни Верховної Ради буде призначено нового генерального прокурора, який і займатиметься зміною прокурорів.

“Які ще у мене є повноваження? Ви ж 4 роки жили з цим прокурором. То поживіть ще місяць,” сказав президент України.

Гарант підкреслив, що коли є конкретні докази хабарництва у місцевій прокуратурі, то усі прізвища можна заразу під час зустрічі передати йому. У відповідь місцевий депутат назвав ім’я головного прокурора Черкаської області Сергія Овчаренка.

“Мені зрозуміло, будемо розбиратися. Ми вас викличемо. Підготуйтеся, якщо можна, до зустрічі”, резюмував Володимир Зеленський.

У Черкасах більше трьох десятків людей вимагали відставки головного прокурора області Сергія Овчаренка. Акція відбулася біля входу до прокуратури. Люди викрикували: “Овчаренка геть!”, із колонки лунали пісні, спорудили барикади з шин і намет з двп для тих, хто ночує біля прокуратури.