Територію Гостиного двору охоронятимуть співробітники Державної служби охорони Нацполіції.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

“Приватній охороні колишнього орендаря не має місця на території Гостинного двору. Саме тому із сьогоднішнього дня охоронятимуть пам’ятку культури співробітники Державної служби охорони Нацполіції. Юридичні і бюрократичні формальності з передачею Гостинного двору в управління Міністерства культури та інформаційної політики на баланс заповідника Софія Київська вирішено. Справа по поверненню вкраденої в часи Януковича пам’ятки, при ігноруванні проблеми з боку КМДА, нарешті рушила”, – написав Ткаченко.

За його словами, заведення державної охорони – перший крок для того, щоб розпочати в Гостиному дворі термінові протиаварійні роботи, допоки з урахуванням думки фахівців, суспільства не буде затверджено концепцію розвитку Гостинного двору та прораховано проєктно-кошторисну документацію.

“А ФБ-дописувачам, що ігнорують візити на засідання РНБО, рекомендую займатися не самопіаром, а своїми прямими обов’язками. За стільки років місто не спромоглось змінити приватну охорону “завгоспу” Януковича. З таким відношенням до пам’яток культури на балансі КМДА скоро жодної не залишиться”, – додав міністр.