Головним підозрюваним у нападах на себе та свою родину екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева вважає українського олігарха, екс-власника ПриватБанку Ігоря Коломойського.

Про це вона заявила в інтерв’ю LB.ua.

На коментар журналістки щодо причетності Коломойського Гонтарева відповіла: “У мене навіть немає сумніву”. Свою впевненість вона пояснила так:

“Уся ця бригада, вони не просто травлять мене, але й роблять це зухвало й ще кепкують. Той же Коломойський ходив на YES і розказував, що я, мовляв, “обіцяв відправити за нею літак, а не машину” (у центрі Лондона Гонтареву збила саме автівка Gazeta.ua).

Ці люди вже втратили людську гідність, вони гірше криміналу кримінал, щонайменше, дітей своїх ворогів не чіпає, а вони підпалюють моїй невістці автівку. Вони сміються в обличчя всій світовій спільноті. Історія з будинком апофеоз”.

На уточнення журналістки, що її ворогом може бути не лише Коломойський, адже Гонтарева закривала й інші банки, вона відповіла:

“Останній банк я закрила у 2015, а зараз у нас 2019. Так що, може, у мене є багато, окрім Коломойського, ворогів, але вони мені невідомі”.

Пожежа в селі Гореничі під Києвом сталася вночі 17 вересня. Будинок Гонтаревої згорів вщент. Ніхто не постраждав, оскільки в будинку нікого не було.

12 вересня у Державному бюро розслідувань підтвердили проведення обшуку у квартирі колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Слідчі дії провели у межах справи про зловживання службовим становищем посадових осіб правління Національного банку 2016-го.

5 вересня у центрі Києва згоріло авто невістки Гонтаревої.

30 липня у Лондоні саму Гонтареву збив автомобіль, вона потрапила до шпиталю. У коментарі hromadske вона не виключила, що це помста Коломойського.