Минулий тиждень виявився для урядовців напруженим і відповідальним. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, який вже традиційно наприкінці кожного тижня звітує про роботу Кабміну.

“Уряд презентував Програму діяльності на 5 років. Головна її мета — зробити так, щоб держава працювала для людей. Людиноцентричність — базовий акцент документу”, – повідомив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, програму дій Рада ухвалила, віддавши “за” 236 голосів.

З огляду на “людиноцентризм”, Гончарук повідомив про створення на КПП “Каланчак” та “Чонгар” режимної й сервісної зони. Хоча з жалем наголосив, що Уряд поки що “не відновлює жодного сполучення з тимчасово окупованим Кримом. Крим – це Україна!”.

Гончарук повідомив, що чиновники Держгеокадастру лише  за тиждень запустили єдину систему кадастрів. “Відтепер можна бачити онлайн всі рішення територіальних органів. Усі дані оновлюються автоматично”, – додав голова Уряду.

“Щоб перевірити готовність регіонів до опалювального сезону та скоординувати дії з реалізації реформ, у вівторок я провів селекторну нараду. Уряд визначив там головні акценти. Перший – субсидії мають отримати без виключення всі, хто цього потребує. Водночас ми з’ясовуємо, якими методами для приховування реальних доходів користуються деякі заявники на субсидію. “Дурити” державу – уже не мейнстрім. Настав час її рятувати”, – оголосив Прем’єр.

Зокрема олексій Гончарук подякував Нацбанку за незалежну й послідовну політику. “Наша економіка відновлюється, а інфляція знижується”, – вважає голова Уряду.

Висловив Прем’єр подяку і  парламентарям за підтримку надважливих економічних законопроектів. “Прийнято закон 1054-1 про приватизацію, який скасовує перелік із 1470-ти заборонених до приватизації підприємств, – пояснив свою позицію Олексій Гончарук. – Насправді, в Україні зараз 3655 держпідприємств. З них понад 1213 – взагалі не працюють, а 477 – генерують збитки. А закон 1046 “Про концесію” об’єднає зусилля держави та бізнесу в розбудові дуже великих об’єктів”.

Нагадаємо, що саме цей закон відкрив шлях до приватизвції таких державних об’єктів, як ВДНГ.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”,  Гончарук запустив щотижневий відеоблог “Чашка прем’єра”.

Читайте також:

Казино в законі? Кабмін схвалив легалізацію грального бізнесу

Кабмін створює службу за американським зразком

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

У столиці після резонансного вбивства підлітка на Подолі, посилять патрулі разом з ТЦК

Під завалами зруйнованої будівлі в Києві може перебувати одна людина — ДСНС

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Кабмін влаштував тотальну чистку топ-менеджерів