Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко вважає, що законопроєкт Ткаченка стосовно медіа лише розширює репресивний апарат влади. Таким чином Томіленко висловився на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

“…я вважаю, влада трохи зміщує пріоритети… Бо фактично ми чуємо … про розширення репресивного певного арсеналу у влади, про те, що стоїть питання криміналізації за недостовірну інформацію, за фейки, за введення суспільства в оману, стоїть питання про запровадження штрафів, блокування діяльності медіа, які були збиткові три роки в Україні…”, – сказав відомий журналіст.

Томіленко вважає, що реалізація цих ідей може привести до погіршення ситуації. А пріоритетом закону має бути безпека і захист журналістів.

“…поки що нас хочуть захищати словами. Тобто, якщо буде погроза, журналіст звертається, і йому забезпечать особисту охорону”, – зазначив він. – “Якщо журналісти почнуть говорити про ті погрози, які в соцмережах вони щодня отримують, … то в нас, вибачте, поліцейських не вистачить, які будуть їх охороняти за цим декларативним законом”.

Голова НСЖУ наголошує, що текст законопроєкту має бути поданий на суспільне обговорення із залученням медійних експертів.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон, який гарантує захист викривачам корупції.

Читайте також:

Україна є небезпечною для журналістів: Міжнародна федерація

Журналіст Аркадій Бабченко покинув Україну

Українські журналістки отримали в Вашингтоні премії за сміливість