Керівник Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням.

Про це у четвер, 1 серпня, повідомила низка українських ЗМІ з посиланням на співрозмовника в ОП.

На заяві, яку нібито написав Богдан, немає дати та підпису.

Як повідомляє Радіо Свобода, в Офісі президента не підтвердили і не заперечили цієї інформації. Богдан також не коментував своє звільнення.

Водночас видання “Страна” з посиланням на джерело повідомляє, що Богдан переходить на нову роботу. Нібито він буде очолювати Вищу раду правосуддя – ключовий орган, який контролює судову систему.

Раніше, мер Києва Віталій Кличко поскаржився президенту Володимиру Зеленському на некомпетентність глави його Офісу Андрія Богдана.

Водночас шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна заявила, що Богдан формально навіть не держчиновник. Він не може просити Кабмін звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Перед цим Богдан заявив, що отримав пропозицію від “смотрящого” за Києвом поділити крадені з бюджету кошти, якщо ОП не призначатиме головою КМДА свою людину. Також він сказав, що Кличко на зустрічі розповів, ніби Київраду контролює не він, а “2-3 “смотрящих”, які мають певні групи депутатів. І якщо він не буде знаходити з ними компроміси, “у нього не буде більшості в Київраді”.Богдан звернувся до уряду з проханням подати документи для звільнення Віталія Кличка з посади глави КМДА.