“Голос” буде підтримувати будь-які ініціативи інших фракцій, якщо вони означатимуть реформи і зміцнення нацбезпеки.

Про це Gazeta.ua у кулуарах сказав голова фракції політсили Сергій Рахманін.

“Свою позицію ми називаємо “надпозицією”. У цьому слові не має жодної зверхності. Хочемо знаходитися над сутичкою. Щоб підтримувати ініціативу будь-якої фракції, спрямовану на продовження реформ в Україні, поліпшення інвестиційного клімату, зміцнення безпеки. І жорстко протистояти спробам виходити за червоні лінії нацбезпеки України, її суверенітету і демократії.

У кожній конкретній ситуації формуватимемо тактичні дії. Зараз важко говорити, ще нічого немає. Поки є тільки плани, обіцянки, пропозиції. Жодного законопроекту Верховна Рада ще не ухвалювала. У нас нечисельна, але дуже фахова фракція. Дуже добре одне одного знаємо, довіряємо. Маємо всі можливості впливати на законотворчий процес, незважаючи на те, що не отримали керівні посади”, – пояснив нардеп.

“Формування Кабінету міністрів відбувалося виключно “Слугою народу”. Тому про перспективи уряду треба запитувати у них, а не в нас.

Цілком зрозуміло, що вони вже погодили кандидатури міністрів і за них проголосують. Як виглядатиме склад уряду, нам про це ніхто не повідомляв.

Поки що жодних прогнозів робити неможливо. Побачимо перші рішення. Зараз просто певна кількість людей зайшли у Верховну Раду, склали присягу і отримали повноваження голосувати і ухвалювати закони. Що це будуть за закони, як вони будуть ухвалюватися, що буде пріоритетом не знаю. Так само, як не знав і 2 місяці тому.

Певна кількість людей зайшли у Верховну Раду, склали присягу і отримали повноваження голосувати і ухвалювати закони

За великими рахунком від парламенту залежатиме демократія в Україні. Залежить все. Адже ухвалюються закони, по яких живемо. Чи буде кінець парламентаризму? Тут достатньо людей з клепкою у голові, здоровим глуздом і рівнем відповідальності.

Якщо закони розглядатимуть без процедур регламенту проходження через комітети, перше-друге читання, внесення поправок. То це справді є серйозною загрозою законотворчому процесу.

З оновленням політики велика кількість громадян пов’язують надії. Кредит довіри поки що не вичерпаний. Тепер від влади залежить, як вона реалізує цей кредит. Вона отримала величезну підтримку. Мала формальні підстави говорити, що не в змозі робити якісь конкретні речі, бо не сформований уряд. Тепер, починаючи із сьогоднішнього дня, у них будуть всі карти на руках. Щоб втілити все, що вони обіцяли і все, що від них очікують громадяни”, – сказав Рахманін.

Сьогодні відбулося урочисте засідання Верховної Ради ІХ скликання. 424 народних депутата присягнули на вірність Україні.

Уперше в історії України одна партія отримала більшість місць у парламенті. “Слуга народу” разом із мажоритарниками мають 254 місця. Там уже заявили, що коаліція є, і планують узяти всі місця в уряді. Також пройшли до ВР 43 представника від “Опозиційної платформи – За життя”. “Європейська солідарність” представлена у парламенті 25 народними депутатами, “Батьківщина” – 26, “Голос” – 20. Ще 46 місць зайняли самовисуванці.

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

У Київраді чотири нові депутати — депутата-втікача Трубіцина і підозрювану у ДТП Ар'єву замінили екс-очільниця МОЗ та депутат-багач від БПП

Показати ще