Партія “Голос” Святослава Вакарчука продовжує переговори зі “Слугою народу”. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

“Голос” правий, посада віце-спікера нічого не означає. Ця посада взагалі тільки має значення, мабуть, для “Опоплатформи – За життя”, тоді давали би Медведчуку якусь офіційну посаду в українській владі. А для всіх інших це реально ніщо.

Найголовніша причина – “Голос” не хоче йти в опозицію. Переговори зі “Слугою народу” у них ще тривають. Можуть приєднатися до більшості і отримати міністерські посади у новому Кабміні.

Маючи 20 депутатів, важко сильно впливати на щось. Зараз все виключно залежить від президентської партії. Чи будуть протиріччя настільки серйозними всередині, що не вистачатиме голосів. Тоді потрібна буде підстраховка зі сторони. Залучатимуть також “Батьківщину”. Вона теж може отримати крісло віце-спікера.

У президії можуть бути і троє представників від “Слуги народу”. Якщо усі відмовляться”, – каже Олексій Голобуцький.

Партія “Голос” відмовилася, аби її представник посів посаду віце-спікера у Верховній Раді 9-го скликання. Про це заступник голови партії Ярослав Юрчишин повідомив журналістам.