Гідравлічні випробування – єдиний спосіб діагностики тепломереж на виявлення «слабких» місць трубопроводів і ремонту проблемних ділянок. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КП Київтеплоенерго.

В компанії розповіли, що наразі на гідравлічну міцність випробовуються тепломережі зони теплопостачання ТЕЦ-5, зокрема на мосту імені Патона.

Так, за час проведення планових випробувань на мосту виявлено та усунено 11 пошкоджень трубопроводу. Для ліквідації пошкоджень виконуються верхолазні роботи із застосуванням електрозварювального устаткування.

Як розповіли в компанії, тепломережа під мостом Патона експлуатується з 1962 року та забезпечує теплом житлові масиви Русанівку і Березняки.

Комунальники зазначили, що рух транспорту на мосту під час проведення ремонтних робіт не обмежується.

Гарячу воду обіцяють включити в будинках після 15 липня, коли будуть завершені випробування.

«Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це визначено Правилами з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378. Цього року випробування розпочалися пізніше, ніж зазвичай, через карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міст Патона знову попрацював водоспадом (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

До ліквідації аварії тепломережі під мостом Патона залучили верхолазів (відео)

Підготовка до реконструкції: фахівці проведуть обстеження мосту Патона