Генеральна прокуратура України просить Канаду зняти санкції з Андрія Портнова, соратника експрезидента Януковича, що втік до Росії. Відповідний лист заступника генпрокурора Сергія Кізя опублікувало НВ.

Листа ГПУ відправила в посольство України в Канаді і в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади 30 липня. В ньому повідомляє, що станом на 29 липня по відношенню до Андрія Портнова не проводиться досудових розслідувань і що Портнов не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного.

“З огляду на вищевикладене, юридичні підстави для перебування Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 року народження, в Списку до Положення про заморожування активів корумпованих іноземних посадових осіб (Україна) від 05.03.2014 (Freezing Assests of Corrupt Foreign Officials (Ukraine) Regulations, відсутні”, – йдеться.

Андрій Портнов – заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича, курирував правові питання. Після Революції Гідності осів в Австрії. Після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента повернувся в Україну.