Російські окупаційні війська знову наступатимуть на Харків, щоб відрізати його від Києва.

Про це у коментарі нідерландському виданню Nos.nl. заявив начальник Харківського гарнізону, бригадний генерал Сергій Мельник, пише InfoResist.

На його думку, загарбники можуть розпочати новий наступ, як тільки промерзне земля. На підтвердження цьому він зазначив, що групи з десяти-двадцяти російських солдатів уже перетинають кордон, щоб розвідати ситуацію, а Харків знаходиться приблизно за 40 км від кордону РФ.

Генерал переконаний, що, як і на початку повномасштабного вторгнення, ворог спробує відрізати Харків від Києва, щоб українські війська на Донбасі не могли рушити на захід на допомогу столиці. Також передбачається, що окупанти атакуватимуть у бік Рівного для припинення постачання зброї Україні від Заходу.

Мельник додав, що для нового наступу країна-терорист може задіяти понад 200 тисяч мобілізованих, проте вони будуть погано озброєні та не підготовлені.

“Не сумніваюся, що росіяни знову підуть на Харків великими силами непідготовленої армії мобілізованих солдатів. Але, як казав генерал Залужний, нам доведеться вбити їх усіх”, – наголосив генерал у своєму Telegram-каналі.