Війська РФ вночі та вранці 13 червня обстріляли Зеленодольську громаду в Дніпропетровській області з реактивних систем залпового вогню “Ураган”, а по Сумській області було випущено 20 снарядів з гранатомета.

Про це пише “Главред”.

Міський голова Зеленодольська Дмитро Невеселий в Facebook повідомив, що од ворожим вогнем зруйновані будинки та комунікації.

“Жахлива ніч у громаді. Місто Зеленодольськ було обстріляне системою залпового вогню “Ураган” (касетні снаряди), поранено п’ятьох людей, один загиблий”, – написав чиновник.

Він додав, що також під обстріл окупантів потрапило село Велика Костромка, де пошкоджені або зруйновані житлові будинки, лінії газопостачання та електропостачання.

Мер Зеленодольська зазначив, що фахівці перевіряють місто на наявність нерозірваних касетних снарядів. За його словами, противник на території громади відсутній, а обстріли ведуться на відстані.

Голова Дніпропетровської обласної Військової адміністрації Валентин Резніченко в Telegram назвав минулу ніч в регіоні найбільш напруженою. Він підкреслив, що з “ураганів” ворог бив саме по житлових кварталах.

Зокрема, в Зеленодольську Російські снаряди потрапили в центр міста, де загинули і постраждали люди. У Великій Костромці без постраждалих, село частково без світла.