Французьке медіа Le Figaro, яке на відео із зустрічі українських політв’язнів і військовополонених підписало геолокацію “Київ, Росія”, вибачилося та виправило помилку.

Про це у Twitter повідомив посол України у Франції Олег Шамшур.

“Помітили прикру, як нас запевнили, технічну, помилку у відео Le Figaro про повернення укрполітв’язнів та моряків. Неприпустимо для відомих медіапрофесіоналів. Редакція вибачилась і виправила”.

“Продовжуємо пильнувати за дотриманням принципів об’єктивності у соціальних мережах та ЗМІ”, написав він.

Відео на Le Figaro оприлюднили 7 вересня.

Помітили прикру, як нас запевнили, технічну, помилку у відео Le Figaro про повернення укр політв’язнів та моряків. Неприпустимо для відомих медіа професіоналів.Редакція вибачилась і виправила.
Продовжуємо пильнувати за дотриманням принципів об’єктивності у соціальних мережах та ЗМІ. pic.twitter.com/bFPUd8DpCP

7 вересня у межах обміну полоненими з Росією в Україну прибули 35 звільнених українців. Зокрема 24 полонених моряки, яким в аеропорту вручили військові звання та офіцерські кортики.

Серед осіб, яких у рамках обміну направили до Москви, були колишній зенітник ДНР Володимир Цемах і звинувачений у держзраді керівник “РИА Новости-Україна” Кирило Вишинський.

Після цього Зеленський телефоном переговорив із Путіним. За інформацією Офісу президента, обидва підкреслили, що задоволені результатом виконання домовленостей у межах першого етапу на шляху до нормалізації діалогу.