Фракція ВО “Батьківщина” голосуватиме за подання президента Володимира Зеленського про відставку Юрія Луценка з посади генерального прокурора.

Про це повідомив заступник голови фракції Сергій Соболєв, пише УНН

“Наша фракція однозначно буде голосувати за відставку Луценка. Ми не голосували за його призначення, ми постійно вимагали, щоб на посаді головного прокурора був і фахівець, і професіонал, і принаймні порядна людина. На жаль, цього так і не сталося”, – заявив Соболєв.

Луценко не просто не має юридичної освіти і професійно не відповідає займаній посаді, але й є повністю політично заангажований, тож використовує посаду для вирішення “питань свого кума” Петра Порошенка для розправи з політичними опонентами, додав нардеп.

Соболєв заявив, що Луценко “провалив” всі ключові справи по топ-корупціонерах і кримінальних авторитетах.

“Луценко ще буде відповідати за розвал правоохоронної системи, за торгівлю справами, за те, що прокуратура займалась політичними розправами, а не боротьбою з організованою злочинністю, з корупцією”, – сказав предсавник “Батьківщини”.

Юрій Луценко очолив Генпрокуратуру у травні 2016-го. Для цього Верховна Рада змінила закон про прокуратуру, щоб людина без юридичної освіти могла стати керівником ГПУ.
Після перемоги на виборах Володимир Зеленський заявив, що Луценко це стара команда, тому він має піти у відставку.