Якщо в Європі буде ухвалено рішення про передачу країнами танків Leopard 2 Україні, Фінляндія приєднається до військової допомоги і віддасть частину своїх німецьких танків Києву.

Про це заявив голова фінського комітету з оборони Антіі Хаккянен, пише “Главред”.

Як повідомляє MTV Uutis, він сказав про те, що кожна європейська держава повинна надавати певну військову допомогу Україні. І якщо буде ухвалено рішення про постачання Києву танків Leopard 2, Гельсінкі приєднаються до такого процесу і передадуть частину своїх танків.

“Якщо Європа стане давати танки Україні на дюйм ширше, Фінляндія повинна бути залучена. Звичайно, з нашим невеликим внеском, тому що наша власна обороноздатність завжди є пріоритетом для нас як прикордонної країни з Росією”, – пояснив позицію держави Хаккянен.

Також він зазначив, що багато країн Європи мають у своєму розпорядженні більше можливостей для забезпечення України бронетехнікою, ніж сама Фінляндія.

Анти Хаккянен підкреслив, що рішення США, Франції та Німеччини, які погодилися поставити Україні бойові машини піхоти Bradley, Marder і AMX, є вкрай важливим.

Додамо, згідно з угодою про експорт озброєнь, жодна країна не має право передати Україні танки Leopard, доки рішення не буде схвалено Німеччиною. Втім, поки Берлін зволікає з цим питанням.