Міністр з питань культури, молоді та спорту вважає, що дезінформація в період війни заслуговує на покарання і журналісти, які її поширюють, мають відповідати за скоєне.
Про це Володимир Бородянський заявив “Українській правді”.

“По-перше, дуже важлива юридична оцінка фактів дезінформації… Це створення прецедентів, це фіксування інформаційної війни проти нашої країни. Тобто державний телеканал Російської Федерації розповсюдив спотворену інформацію, яку сам придумав. Це дезінформація. Друге: ми думаємо, як зробити так, щоб незалежно від того, звідки прийшла ця дезінформація, її автор ніс відповідальність згідно з міжнародним законодавством у тому числі”, – сказав Бородянський.

Проте пропозиції Володимира Бородянського пов’язані переважно з внутрішнім медіаринком. Міністр вважає “що у дезінформації, яка стосується війни, немає кордонів”, а в Україні існує багато медіа, які пов’язані з Росією.

“Якщо говорити про те, звідки виходить основна загроза, так – від Російської Федерації. Як вона виходить – чи зсередини країни, чи тільки ззовні – вона є і там, і там. Вона на різних шарах суспільства”, – вважає міністр.

Як повідомляв портал “Хрещатик. news”, голова Спілки журналістів різко висловився стосовного нового законопроєкту про медіа.

Читайте також:

Зеленський підписав закон, що гарантує захист викривачам корупції

Прийнято закон про забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водойм

Французьке медіа вибачилося за “російський Київ” і виправило помилку

Мінкульт пропонує карати журналістів за фейки