Унаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково.

Про це пише Рубрика, посилаючись на голову Херсонської ОВА Олександра Прокудіна в ефірі національного марафону новин та у Telegram, керівника Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка у Telegram.

Очільник області заявив, що влада розуміє, що будуть підтоплені ще й інші населені пункти, і готова до цього.

Він додав, що всі старости, голови ОТГ проінформовані, збирають населення у визначених точках збору. У кожній громаді створено окремий штаб, який відповідає за свою територію.

“Станом на 7:30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка − це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона − це Херсонський район”, зазначив очільник області.

Прокудін додав, що на даний час організована евакуація мешканців даних населених пунктів автобусами до міста Херсон.

Потім до міста Миколаїв, а звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст України.

Своєю чергою, начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що на Острові продовжується евакуація з трьох пунктів збору. Він також опублікував світлини з Херсона.

“Гідропарк і нафтогавань вже затоплено. Лежачих і маломобільних вивозимо до лікарень.

Якщо знаєте про наявність людей, які потребують допомоги з евакуації, прошу звертатися на гарячу лінію адміністрації чи писати мені в особисті повідомлення ФБ із вказанням номерів телефонів”, наголосив керівник військової адміністрації.

Нагадаємо, що для того, щоб зупинити контрнаступ українських Збройних сил російські війська вирішили підірвати Каховську ГЕС у Херсонській області.