У суботу, 5 березня, було заплановано евакуацію населення з Волновахи та Маріуполя, оскільки Міноборони РФ повідомило, що з дев’ятої години ранку за київським часом розпочнеться режим припинення вогню. Проте евакуація з Маріуполя переноситься через порушення домовленості про режим “тиші”.

Про це повідомила прес-служба міської ради Маріуполя, на яку посилається Realist.

“У зв’язку з тим, що російська сторона не дотримується режиму “тиші” і продовжила обстріл як самого Маріуполя, так і його околиць, з метою безпеки евакуація населення переноситься”, – попередила місцева влада.

Маріупольців попросили сховатися в укриттях.

У повідомленні додали, що регулярна армія Російської Федерації почала обстріл “коридора”, яким мали їхати місцеві жителі. Наразі йдуть переговори з Росією щодо встановлення режиму припинення вогню та забезпечення безпечного гуманітарного коридору. “Як тільки отримаємо режим “тиші” та гарантію безпеки, ми додатково оголосимо про це. Просимо сьогодні, наскільки це можливо, зберігати спокій, не піддаватися паніці та дезінформації”, – написали у зверненні до громадян.

До речі, ситуація у Маріуполі, під час війни Росії проти України, критична. У місті немає світла, води, опалення, зв’язку та продуктів. Комунальні служби не можуть відремонтувати лінії водо- та електропостачання через постійні обстріли російськими окупантами. Але ЗСУ продовжують стримувати агресію та захищати місто.