Консервативна народна партія Естонії (EKRE) має намір винести на голосування в парламенті питання про вихід країни зі складу Ради Європи через повернення Росії до ПАРЄ.

30 червня Рада уповноважених Консервативної народної партії провела своє засідання в місті Пярну, на якому затвердили відповідну заяву, повідомляє Інтерфакс.

Консерватори стурбовані рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи повністю відновити повноваження делегації Росії.

“Ми вважаємо, що Естонія має припинити участь в організації, яка втратила свій моральний авторитет. Рішення про те, продовжувати чи припинити роботу в Раді Європи, має приймати не тільки уряд Естонії, а й депутати парламенту”, – йдеться в заяві ради уповноважених EKRE.

На думку консерваторів, “право голосу Росії в Раді Європи було відновлено під вольовим керівництвом провідних країн Європи, незважаючи на те, що Кремль ігнорував всі резолюції ПАРЄ щодо Криму та України, і продовжує порушувати міжнародне право і статут Ради Європи”.

Нагадаємо, 26 червня ПАРЄ прийняла рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без обмежень, незважаючи на порушення Москвою принципів Ради Європи.