Митрополит Православної церкви України Епіфаній проводить літургію в Києво-Печерській Лаврі у Вербну неділю. Цьогоріч це свято припало на 9 квітня.

Божественна літургія проходить в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври. Богослужіння, очолюване Епіфанієм, розпочалося о 9:00, пише “Великий Київ”.

Зазначимо, що до Лаври досі продовжують приходити противники виселення УПЦ МП з храму. Тож сьогодні на території Києво-Печерської лаври посилили заходи безпеки.

“Як нинішній спогад про Вхід Господній до Єрусалиму, так і всі випробування, принесені в наш дім війною, спонукають нас самих пізнавати істину, йти за істиною, бути свідками істини, бути гарячими, а не теплими чи тим більше духовно холодними. Бо інакше темрява огортатиме і нас, неправда буде ловити у свою сіть, зло буде отруювати душу. Але знаючи про всі ці підступи, будемо мужньо боротися зі спокусами – і як Христос переміг зло і смерть, так і ми з Його допомогою будемо переможцями”, – зазначив Епіфаній на своїй сторінці у Фейсбуці.