Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала ПрАТ “ДТЕК Київські регіональні електромережі”, що належить Рінату Ахметову, на 425 тис. грн.

Про це пише “Дзеркало тижня”.

Рішення про накладення штрафу через порушення, які були виявлені за масовими скаргами мешканців Київщини, було прийняте на засіданні НКРЕКП 11 січня.

Штраф було накладено після проведення позапланових перевірок. Зокрема, НКРЕКП перевіряла скарги на порушення строків приєднання до електромереж.

Як випливає з матеріалів засідання, компанія Ахметова отримувала від замовників кошти, після чого затримки з приєднанням споживачів до електромереж складали у середньому понад 200 діб. Проте, траплялися й випадки, коли затримки складали 354, 377, 422 дні.

При цьому, коли споживачі зверталися в компанію із заявою про відшкодування коштів та сплати пені за порушення строків, в “ДТЕК Київські регіональні електромережі” їм відповідало про право не сплачувати штрафні санкції через форс-мажорні обставини, якими є карантин, встановлений Кабінетом міністрів.

Це вже не перший штраф, які отримує дана компанія протягом останнього року.

Так, в лютому 2021 року НКРЕКП за скаргами споживачів оштрафувала “ДТЕК Київські регіональні електромережі” на 85 тис. гривень. Йшлося про все те ж недотримання процедури надання послуги з приєднання електроустановки замовника до системи розподілу електричної енергії, а також недотримання показників якості послуг з розподілу електричної енергії.