Президент України Володимир Зеленський дозволить ексгумацію польських поховань в Україні.

Натомість Польща упорядить поховання українців в себе, повідомили під час прес-конференції президентів України та Польщі, яку транслював Офіс президента в Facebook

“Я готовий розблокувати отримання дозволів на проведення пошукових робіт в Україні. А польська сторона упорядкує українські місця пам’яті в Польщі. Я запропонував президенту Дуді спорудити на кордоні України та Польщі спільний меморіал примирення. Ми домовилися оновити і перезавантажити двосторонню робочу групу, яка буде працювати під патронатом обох президентів, Польщі та України, щоб усі темні плями минулого не завадили нашим народам будувати спільне світле майбутнє”, – каже Зеленський.

Він підкреслив, що цим дозволом відносини, між країнами будуть укріплені.

“Я просив, щоб мораторій, запроваджений попередньою владою, був скасований. Президент заявив, що новий уряд перебуває на етапі формування, і обіцяв, що це питання буде реалізовано. Цей елемент має фундаментальне значення для поляків, оскільки це вшанування найближчих”, – говорить президент Польщі Анджей Дуда.

Один із претендентів у президенти США від Демократичної партії Джозеф Байден готовий зробити Україну пріоритетом міжнародної політики.